INSTITUT ESTHEDERM - KOSMETIKA AJ PRO MUŽE

INSTITUT ESTHEDERM - KOSMETIKA AJ PRO MUŽE

Často dostáváme otázky typu: Je kosmetika Institut Esthederm vhodná i pro pány? Co má můj manžel z Esthedermu používat, resp. má vůbec Esthederm v nabídce produkty, které jsou určeny i pro pány? Odpověď je velmi jednoduchá, ano má. Ano, jsme si vědomi, že časy, kdy muži péče o tělo a pleť věnovali minimální pozornost, jsou dávno pryč. I páni se chtějí cítit svěže, atraktivní a je pro ně důležité, aby měli zdravou pleť a věnují tomu i náležitou pozornost.

Mužská pokožka

Jelikož mužem ve srovnání s ženami koluje v krvi několikanásobně vyšší množství testosteronu, odlišnosti mezi oběma pohlavími se projevují už v samotné struktuře kůže. Ta mužská je totiž až o pětinu hutnější a obsahuje větší počet mazových žlázek. To má za následek, že pokožka pánů je obecně mastnější a častěji se na ní tvoří nedokonalosti. Vlivem pravidelného holení je navíc přecitlivělá, což nezřídka vede k podráždění a drobným červeným vyrážkám. Na druhé straně však pokožka mužů stárne později, což se projevuje jiným typem vrásek či očních váčků.

Produkty vhodné pro mužskou pokožku

Kosmetika Institut Esthederm má v nabídce i produkty, které jsou pro pány jako stvořené. Avšak které to jsou? Představíme Vám pár produktů které jsou pro muže vhodnou volbou a řekneme Vám i proč. Při péči o pleť vždy začínáme s jejím čištěním. No a tady je pánskou volbou číslo jedna PURE CLEANSING FOAM - purifikační čistící pěna. Je vhodná pro pleť se sklonem k nadměrnému mazotoku a lesknutí. A pro ty, kteří dávají přednost čištění v kombinaci s vodou. No a to je případ většiny mužů.

I pro muže je právě kvůli nadměrnému mazotoku velmi důležité doplňkové čištění pleti párkrát do týdne. Takže do mužských "must have" produktů musíme zařadit i skvělou dvojče GENTLE DEEP PORE CLEANSER - hloubkový čistič pórů a Lightening Buffing MASK - Zesvětlující maska. Hloubkový čistič pórů dokáže vytáhnout nečistoty z pórů a nastartuje obranné mechanismy pokožky. Výborně pomáhá při lesknutí pleti, resp. nadměrnému mazotoku. Zesvětlující maska Buffing mask pomáhá pleť dočistit a sjednotit její odstín. Rozšiřuje aktivní složky do jádra buněk, absorbuje přebytek kožního mazu a odstraňuje odumřelé buňky a povrchové vady, které způsobují ucpávání pórů. Pleť je hladší, světlejší, krásně sjednocená. Jak tyto dva produkty správně používat najdete na našem FB profilu, jakož i na naší stránce v popisu produktu.

No a co použít na každodenní péči, jaký krém, jaké sérum? Pro pány jsou jednoznačně skvělou volbou produkty s lehčí texturou, které pleť hydratují a přitom ji nezatěžují. Prvním z nich je AQUA DIFFUSION FLUID - hydratační fluid . Hydratační fluid je skvělý když pleti chybí hydratace. Pleť se tehdy snaží chránit a tak produkuje nadměrné množství kožního mazu. Výsledkem je tak příliš mastná, lesklá pleť, která působí nezdravě. Fluid s lehoučkou konzistencí zajišťuje pleti hloubkovou a dlouhodobou hydrataci tak, že ji naučí, jak fungovat normálně, aby si sama věděla získávat a udržovat vodu a zároveň regulovat tvorbu kožního mazu. No a druhým je CELLULAR WATER GEL - gel s celulární vodou. Celulární gel je ultra lehký, který se rychle vstřebá do pokožky a dodá energii a hydrataci její buňkám. Pleť získává energii, hydrataci, je revitalizovaná a září.

Ideální je, pokud se tyto produkty doplní sérem CELLULAR CONCENTRATE FUNDAMENTAL SERUM - celulární koncentrát. Celulární koncentrát je vynikajícím přípravkem, který dokáže rozeznat dysfunkci Vaší pleti (u mužů to je většinou dehydratace pleti, lesknutí), a postupně ji učí správně fungovat, dochází k jejímu převýchově. Zpomaluje projevy stárnutí pleti. Pleť postupně vyhlazuje a sjednotí. Vždy se nejprve na vyčištěnou pleť aplikuje sérum a po pár minutách i krém. Pokud by to bylo pro pány mnoho, můžete na večer použít pouze sérum a ráno použijete pouze krém.

Tyto produkty jsou pro každého muže skvělou volbou. Věřte mi, jsem muž a vím o čem mluvím .... tedy píšu :)

Števo