Čištění pleti i v zimních měsících

Čištění pleti i v zimních měsících

Je čištění pleti důležité aj v zimních měsících?

V zimě, kdy je venku mrazivě, se pleť vysušuje. Trpí při přechodu z mrazivého větru do přetopených místností. Pleť je citlivější, jemnější a všichni si klademe otázku jak si čistit pleť během zimních měsíců.

Pleť je opravdu potřeba čistit si pravidelně a svědomitě celoročně a tedy i v zimě. Opravdu se toho netřeba bát. Výběrem správných produktů nám nehrozí žádné pnutí pleti resp. nadměrný pocit vysušené pleti. Nicméně je třeba být k ní obzvláště ohleduplný a citlivý. Žádná žena nevypadá dobře, když má špatnou pleť, ať už šupinky, akné a podobně. Těmto problémům víme předcházet pravidelným a důkladným čištěním.

Důkladné vyčištění pleti v domácím prostředí ví hodně udělat pro krásnou pleť a tedy i pro naši spokojenost a pohodu. Čištění pleti zdůrazňujeme i při každé diagnostice pleti, je základním krokem při naší cestě ke zdravé a krásné pleti. Institut Esthederm nabízí kompletní řadu produktů na čištění pleti, vhodnou pro každý typ pleti i pro tu nejcitlivější.

Správné přípravky, které pleť dokonale vyčistí - produkty z čistící řady INSTITUT ESTHEDERM OSMOCLEAN

1. Odličovač očí a rtů

Čištění pleti je vždy třeba začít odlíčení očí, obličeje a zbytků makepu. Pleť v okolí očí a rtů je citlivá a jemná, proto je třeba nanášet přípravky které jsou k tomu vhodné. Takové, které nedráždí pokožku, ale zároveň odstraní i oblíbený voděodolný makeup. Takovým produktem je odličovač očí a rtů. Odličovač očí nejprve důkladně protřepe, aby se jeho obsah dobře promíchal. Aplikujte na bavlněný vatový tampon, přiložte ho na několik sekund na oči a pak odstraňte make-up. Postupujte směrem shora dolů a z vnějšího koutku oka do vnitřního.

2. Čistící hydratační mléko / čistící zklidňující mléko pro citlivou pleť

Pleť je během zimních měsíců pravidelně vysušená, pociťuji pocit pnutí a suché pleti. Abychom pleť při mytí ještě více nevysušovaly, doporučujeme používat hydratační čistící mléko, které nejen důkladně pleť vyčistí, ale i hydratuje. Pleť je po umytí krásně vláčná, zklidněná a bez pocitu pnutí. Naneste čistící mléko pomocí rukou nebo vatových tamponů na celý obličej, krk a dekolt. Jemně masírujte a vatovými tampony make-up a nečistoty odstraňte. Opláchněte vodou. V případě citlivější pleti je třeba použít zklidňující čistící mléko.


3.Hloubkový čistič pórů

Párkrát do týdne je vhodné použít i hloubkový čistič pórů. Je to jeden z nejoblíbenějších a nejprodávanějších produktů kosmetiky Institut Esthederm. Hloubkový čistič pórů aplikujte na suchou a čistou pleť, na několik míst na obličeji, krku a dekoltu. Masírujte pomocí velmi jemných krouživých pohybů až do zhoustnutí krému. Nechte působit maximálně minutku a poté smyjte vlažnou vodou alespoň 2-krát.Výsledky po použití hloubkového čističe pórů jsou viditelné okamžitě. Póry jsou čisté a černé tečky se vytrácejí. Při aplikaci produktu si vlastně provádíte i takový malý domácí test, zda je vaše pleť dehydratovaná, nebo ne. Při dehydrované pleti bílý krém, který jste si na povrchu pokožku vytvořili, během několika desítek vteřin do pokožky vsákne. Pleť Vám vlastně signalizuje, že je žíznivá a potřebuje se napít. V tomtom případě je nutná výraznější hydratace pleti. A určitě se jí nemusíte bát ani v zimě :)

4.Zesvětlující čistící maska

V zimních měsících je ideální eliminovat i nežádoucí zbarvení pleti a pigmentové skvrny. Jako doplněk k základní péči pomůže rozjasňující čistící maska, která jemně a přitom důkladně odstraňuje povrchové nedostatky a zajistí tzv. vygumování odumřelých buněk. Stačí když ji použijete jednou, max dvakrát za týden. Na vyčištěnou a suchou pleť naneseme hrubší rovnoměrnou vrstvu masky a táhlými pohyby ji krouživými pohyby vmasírujeme, tak aby maska pokryla souvisle celou pleť. Nechte působit několik minut. Pak ji jemnými krouživými pohyby vygumujte a důkladně opláchněte. Maska se Vám už během aplikace postupně začne mezi prsty žmoulal a opadávat z obličeje. Není to znak prošlý produktu, takto tato maska funguje a takto se při aplikaci i má chovat :).

5. Hydratační čistící tonikum / uklidňující čistící tonikum pro citlivou pleť

Na závěr čištění pleti doporučujeme použít jemné čistící tonikum, které pleť jemně dočistí, tonizuje a neutralizuje škodlivé efekty tvrdé vody. Naneste na celý obličej, krk a dekolt vatovým tamponem po použití mléka. Tonikum již není potřeba oplachovat vodou. V případě citlivější pleti je třeba použít uklidňující čistící mléko. Aby toho zákaznice při čištění pleti neměli příliš mnoho, často doporučujeme používat tonikum pouze na jemné ranní čištění pleti bez nutnosti použití mléka. No a jak správně aplikovat čistící tonikum, naleznete v tomto videu