Sluneční abeceda - pár tipů pro krásné opálení s Institut Esthederm

Sluneční abeceda - pár tipů pro krásné opálení s Institut Esthederm

Těšíte se na dovolenou, ale zároveň ve vás převažují obavy ze spálení, pigmentací, stárnutí pleti nebo dokonce z rakoviny kůže? Myslete na to, že vše vyžaduje rovnováhu a zdravý rozum. Používejte jej i při opalování.

Pozitivní účinky slunce jaksi zastínila hrozba rakoviny kůže. "Soustředíme se na výšku SPF, tedy, sun protection factor ', který hovoří pouze o ochraně kůže před spálením," konstatuje Ľuboslava Gáborová, odborná školitelka Institut Esthederm, a zdůrazňuje, že stejně důležitá je podpora přirozených obranných systémů kožní buňky. Schopností každé kožní buňky je chránit si DNA pomocí opálení, antiradikálovým systému a přirozených protizánětlivých mechanismů. Na pochopení této základní schopnosti kůže stojí přípravky, které zaručují zdravé opálení. Samozřejmostí je i filtrační systém pro zachování povrchové ochrany kůže, ale v harmonické míře. Tak jako není správně nadměrně ošetřovat zdravou kůži, není ani ideální zdravou kůži nadměrně chránit.

Začíná se převýchova

Kůže má schopnost přizpůsobit se slunci. Problémem současnosti je však náš životní styl. Jsme zavřeni v práci, presú- váme se autem do obchodních center, odtud domů a pak na dovolenou. Nemluvě o tom, že je stále častěji a modernější odletět za exotikou v zimních měsících, což je fantastické pro psychiku, ale šokující pro kožní buňky, které jsou v našich zeměpisných šířkách v tomto období pod vrstvami oblečení v režimu zimního spánku. Nejsou připraveny na náhlé vystavení slunci. Chceme je ochránit vysokým SPF, ale jde pouze o povrchovou ochranu, která navíc brání průniku toho zdravého, co ze slunečních paprsků můžeme vytěžit. "Přirovnala bych to k touze zaběhnout maraton, který vyžaduje postupnou běžeckou přípravu. Pokud ji podceníte, tělo to nezvládne, stejně pokožka nezvládá náhle vysoké dávky slunečního záření. Dochází k nebezpečnému spálení a přehnaným reakcím, alergiím, "varuje odbornice. Opalovací kosmetika Institut Esthederm probouzí kožní buňky a stimuluje jejich obranné mechanismy dříve, než pokožku vystavíte slunci. Ideální je začít s přípravou na opalování dva týdny předtím, než se plánujete opalovat.

Návrat k rovnováze

Technologie opalovací kosmetiky Institut Esthederm do detailů vychází z fyziologie kůže a procesů, které v ní probíhají. ADAPTASUN jako jeden z hlavních patentů v přípravcích Institut Esthederm urychluje a zintenzivňuje opálení, čímž zajistí přirozenou ochranu před spálením. Druhá důležitá složka - GLOBAL CELLULAR PROTECTION aktivuje vnitřní ochranné mechanismy v buňkách pokožky - ochranu proti volným radikálům a ochranu DNA před případným poškozením vlivem UV záření. Úplným základem a samozřejmostí je přítomnost moderních, účinných povrchových filtrů, které zajistí ochranu před spálením v podmínkách, které jsou pro pleť extrémní, napří- klad na dovolené u moře. Výsledkem je nádherné rovnoměrné opálení bez spálení. To však vyžaduje přípravu, trénink, díky kterému kůže slunce přivítá a přestane na něj hystericky reagovat v podobě alergických reakcí. A to bez ohledu na fototyp. Každá kůže může být zdravě opálená a krásná. Institut Esthederm zaměřuje pozornost na pozitivní a zdravé účinky slunečním ných paprsků a dovoluje kůži, aby si je užívala plnými doušky. Patří mezi ně zejména syntéza vitaminu D či zlepšení stavu některých kožních onemocnění, nemluvě o pozitivních účincích na psychiku.

Nedělejte si vrásky ze slunce

Vrásky vznikají v důsledku masivní dehydratace pokožky a působením UVA záření do hloubky kůže. UVA záření proniká do hloubky pokožky o devadesát procent více než UVB a přímo poškozuje kolagenová a elastinová vlákna. "Na to, abychom tomu zabránili, musíme kůži chránit do hloubky. Opalovací přípravky Institut Esthederm neutralizují negativní účinky záření způsobující fotostárnutí a zároveň stimulují přirozené sebeobranné mechanismy, "představuje Ľuboslava Gáborová produkt Bronz Repair, vyvinutý s cílem nabytí pokožky políbené sluncem bez známek stárnutí. Technologie Repair je stvořená na zpevnění základů pleti a tím k prevenci a korekci vrásek pro ženy nad třicet let. Díky ní se mohou opalovat a urychlení nezbytných tím stárnutí. Tajemství spočívá ve schopnosti kosmetiky opravit podpůrné vlákna kůže, tedy elastin, kolagen a glykosaminoglykany, mezi nimi napří- klad známou kyselinu hyaluronovou. Opravuje kožní mikrolézie, které vznikají při nadměrném vystavení slunci.

Jak na to

Myslete na to, že pokud jste dlouho chránili pokožku opravdu vysokými chemickými i minerálními clonami, bude její déle trvat, než se opět začne sama chránit pigmentem a dá vám zdravou barvu. Skvělá je předpříprava přípravkem Bronze Impulse. Aplikace aktivuje kožní buňky, které se začnou chovat tak, jako by už byly na slunci. A pokožka začne hnědnout, protože dostala první impuls, aby hnědla. Navíc Tento produkt v hodnotě 1480 Kč dostanete od nás při koupi tří letních produktů jako dárek.

Opalovací prostředek vybírejte podle textury, která vám nejvíce vyhovuje - olej, mléko, tekutější mléko ve spreji, a podle počtu sluníček - 2 odpovídají faktoru 20 - 30, 3 sluníčka faktoru 35 - 40. Mléko po opalování pleť nejen zregeneruje, hydratuje, ale díky patentu ADAPTASUN dlouho i po dovolené podporuje její hnědnutí. Pokud chcete být opravdu důkladní, na spláchnutí všech clon, faktorů a jiných nánosů použijte nový "nablýskaný" sprchový micelární gel v tubě, který rovněž zapracovat i na přirozeném hnědnutí pleti.