Pigmentové skvrny je potřeba vybělit, ale zároveň je potřeba převychovat fungování pokožky

Pigmentové skvrny je potřeba vybělit, ale zároveň je potřeba převychovat fungování pokožky

Pigmentové skvrny je potřeba vybělit, ale zároveň je potřeba převychovat fungování pokožky tak, aby se chovala normálňe a nevytvářela skvrny nové.

Pigmentová skvrna je opálení, které v určitém bodě selhává. Za normálního stavu je pigment v pokožce rozložený rovnoměrně a my máme krásnou sjednocenou barvu pleti. Místo s pigmentovouskvrnou obsahuje nahromaděný pigment.

Bělení pigmentových skvrn neinvazivním způsobem trvá velmi dlouhou dobu a je nutné si připravit velkou dávku trpělivosti a disciplíny. Samo bělení totiž trvá dlouhou dobu, někomu i roky. Když ale člověk zareaguje hned po vzniku pigmentové skvrny, dosáhne výsledku rychleji. Pigmentové skvrny je možné invazivně řešit i laserem nebo chemickým peelingem s vysokou koncentrací AHA kyselin. V obou dvou případech platí, jakmile dáma s takto ošetřovanou pokožkou vyjde na slunce – pigmentové skvrny se jí opět objeví. Její pokožka se totiž už naučila přivádět do určitých míst víc melaninu, než do okolních buněk. Toto si osvojila a takto funguje.

Příčinou vzniku pigmentové skvrny je většinou poškození pokožky, zánět a následné poranění nebo hormonální změny.

My musíme tento proces zpětně vrátit do původního stavu – čili do harmonicky, normálně fungující pokožky, která při pobytu na slunci dokáže přenést do kožních buněk tolik pigmentu, aby bylo opálení rovnoměrné a celistvé. Proto je nutné pokožku převychovat. Pigmentové skvrny musíme nejprve odstranit (Intensif Vitamin C, Esthe White) a zároveň musíme melanocyty převychovat k správnému fungování (Esthe White). Pokud vím, taktímto způsobem fungují pouze produkty Institut Esthederm.

ĽUBOSLAVA GÁBOROVÁ

odborná školitelka Institut Esthederm