​Exkluzivní rozhovor se sympatickou vědkyní Isabelle Benoit

​Exkluzivní rozhovor se sympatickou vědkyní Isabelle Benoit

Exkluzivní rozhovor se sympatickou vědkyní Isabelle Benoit, považovanou za mozek společnosti INSTITUT ESTHEDERM. Ředitelka pro výzkum a inovace v INSTITUT ESTHEDERM, Isabelle Benoit byla vzácnou návštěvou na Slovensku a v Čechách. Měli jsme tu čest setkat se s Isabelle během školení spojeného s workshopem v prostorách krásného zámečku v Tomášově, prohodit pár slov a přislíbila nám i krátký online rozhovor. Jsme rádi, že se to podařilo a prozradila nám, jak ona zvládá své náročné pracovní tempo a jaká je filozofie INSTITUT ESTHEDERM ...

Zanechali jste v nás výborný dojem. Rád bych se proto zeptal, jak se udržujete v kondici, věnujete se nějakému sportu? :) Je právě aktivní život součástí filozofie INSTITUT ESTHEDERM?

Aktivní život je určitě, bez jakékoliv pochybnosti, součástí filozofie ESTHEDERM. Naše značka koncipuje péči o pokožku jako pomoc ženám při jejich seberealizaci. O pokožku se staráme tak, aby žena opět nabyla sebedůvěru, aby se mohla na svou pokožku spolehnout a díky ní prožívat svůj život naplno. Pokud jde o mě, tak velmi dbám o rovnováhu všech stránek života ženy. Ať je už jakékoli moje pracovní tempo, vždy se snažím uvolnit se a věnovat čas mé rodině, ale i sobě samé. Pravidelně plavu, s dětmi chodíme do muzeí a během všech mých pracovních cest se snažím využít čas čtením knih, ty mi otevírají nové obzory. Aby člověk takové tempo zvládal, je v první řadě nutné dodržovat správnou hygienu života: jem vyváženou stravu, snažím se, alespoň jednou týdně, jít si lehnout dříve než obvykle. Přesto se nepovažuji za "wonderwoman", a ... jen tak mimochodem, s něčím se vám svěřil: dopřeji si 2 cigarety denně. To je velká chyba, ale já znám dobré kosmetické produkty, které pomáhají zamezit poškození, které tabák způsobuje :) A to krém Radiance od Esthederm, který neutralizuje volné radikály a podporuje mikrocirkulaci, kterou tabák poškozuje.

Jak dlouho už pracujete ve společnosti INSTITUT ESTHEDERM? Měli jste s kosmetikou INSTITUT ESTHEDERM zkušenosti už i předtím, než jste ji vnímali ve srovnání s jinými předními francouzskými značkami? A jak ji vnímáte nyní? Změnilo se to nějak?

Pro Esthederm jsem začala pracovat před 7 lety a byla to taková "srdcovka", nadchla mě filozofie této značky. Znala jsem tým výzkumu a vývoje z období mé předchozí profesionální funkce: nabízela jsem aktivní kosmetické principy pro velké světové kosmetické značky. Ze všech mých klientů měl Esthederm moje preference. Líbí se mi naše náročnost, s jakou přistupujeme k výběru těchto aktivních principů, které musí prokázat významnou míru účinnosti při respektování daností pokožky, tak z hlediska tolerance, tak přirozenosti samotného aktivního mechanismu. Velmi citlivě sleduji naši snahu, aby všechny naše vědecké inovace byly schopny konkrétní pomáhat ženám v jejich každodenním životě. U ostatních značek mám někdy dojem, že jedna inovace vytlačuje každou další, ženy se v tom jaksi ztrácejí. V ESTHEDERM, je naším hlavním zdrojem inovací život - je to definice biomimetiky - a žena okamžitě vnímá, do jaké míry naše péče může měnit její každodenní život.

Vím, že v INSTITUT ESTHEDERM jste Ředitelkou pro vědecký výzkum a podílíte se na vývoji nových produktů. Můžete nám ve zkratce přiblížit jak to probíhá, na základě čeho se rozhodujete, jaký nový produkt se uvede na trh? A jak dlouho trvá vývoj a příprava produktu před jeho uvedením na trh?

Na vývoj nového produktu potřebujeme přibližně 18 měsíců až dva roky. Celkem na začátku stojí nový biologický mechanismus, který je výsledkem objevu vědeckého týmu. Mým úkolem je ujistit se, že tento objev může přinést ženám konkrétní benefity a také, že tento mechanismus je kompatibilní s filozofií Esthederm. Pokud to tak je, zajišťuji propojení mezi týmem Výzkumu a vývoje a marketingem, s cílem garantovat zachování hodnoty nového konceptu po celou fáze vývoje jakož i to, abychom tuto hodnotu dokázali správně vysvětlit našim kosmetičkám a klientkám.

Mnoho našich zákaznic se nás ptá, proč skončila výroba a prodej produktu Active de Jour? Co byste jim doporučili jako náhradu tohoto produktu?

Krém Radiance, ten totiž pokožku hydratuje a zásobuje energií, přičemž zároveň neutralizuje oxidačními stres. Jeho jemné částečky perleti okamžitě mění zbarvení pleti. V případě agresivních vlivů z ovzduší (znečištění, sluneční záření ...) můžeme k němu přidat spray City Protect, který zabraňuje fotostárnutí.

Hodně se mluví o tzv. převýchově pleti. Zakladatel značky, pan Thorel, tvrdí, že k tomu, aby pleť zůstala co nejdéle mladá, je třeba ji namísto přílišného ošetřování převychovat ...

Ano, tento princip představuje naši podstatu. Je založen na našem hlubokém poznání kůže. Víme, že je to mimořádně nadaný varhany, který je naprogramován pro dlouhý život, přesahující 120 let. V podstatě platí, že u každého z nás je kůže vybavena výjimečnými zdroji zajišťujícími podporu, ochranu a regeneraci, ty umožňují vlastními silami si udržovat zdraví a krásu po mnoho let. Bohužel, tyto úžasné zdroje jsou vydány na nemilost plynoucího času, ale i vnějším agresivním faktorům. Celá filozofie značky spočívá ve schopnosti nepřetržitě zvládat, mít pod kontrolou, tyto parametry stárnutí a to tak, abychom obnovili přirozené zdroje a v co nejvyšší možné míře ochránili původní kvalitu kůže.

INSTITUT ESTHEDERM preferuje spíše pomalejší cestu a snaha o rovnováhu a převýchovu pleti se děje krok po kroku. Jak ale přesvědčit zákaznice, kterým trpělivost chybí?

Náš dlouhodobý přístup provázejí ještě navíc i okamžité benefity. Od prvního dne užívání si může žena velmi konkrétní všimnout pozitiva, které naše produkty pokožce přinášejí. Tyto okamžité benefity povzbuzují ženu používat produkt dostatečně dlouho, aby mohli biologické mechanismy aktivně působit.

Mnoho zákaznic poznává kosmetiku INSTITUT ESTHEDERM přes celulární vodu. V čem je její tajemství, v čem je unikátní?

Velmi zjednodušeně můžeme říci, že přímou inspirací pro celulární vodu je voda přítomna v kůži. Obsahuje ideální podíl minerálních solí a stopových prvků, pro lepší a delší život kožních buněk jako mají ve vodě zbavené minerálů, která se v kosmetice tradičně používá. Kromě hydratace je tedy celulární voda zdrojem mládí pro pokožku. Tato voda je disponibilní v originální verzi, jak spray a v celé naší produktové škále. Toto specifikum dává ještě větší smysl, pokud si uvědomíme, že voda představuje v průměru 70% obsahu krému! V ESTHEDERM jsme udělali vše proto, aby těchto 70% bylo skutečně blahodárným přínosem pro pokožku.

Na produktech Institut Esthederm není uváděn SPF faktor. Mnoho zákaznic se nás proto ptá, zda produkty Institut Esthederm SPF faktor vůbec mají, resp. proč tuto hodnotu na produktech neuvádíme.

Ale ano, naše produkty na opalování samozřejmě obsahují SPF. Rozhodli jsme se neuvádět ho, protože informuje pouze o riziku z hlediska spálení kůže. V Esthederm jsme však přesvědčeni, že kromě spálení je třeba brát v úvahu i poškození DNA, buněk a dermis. Vyvinuli jsme tedy patent, který jde nad rámec SPF: Global Cellular Protection neutralizuje všechny negativní sekundární účinky UV, ale i viditelného světla a infračerveného záření. A navíc, kromě spálení předchází fotostárnutí. Díky produktům ESTHEDERM, určeným na opalování, si může žena naplno vychutnat radost z opalování, bez rizika vzniku vrásek.

U produktů na opalování INSTITUT ESTHEDERM prezentuje: není třeba kůži před sluncem chránit, je třeba ji naučit správně se opálit a pokožka se dokáže ochránit sama. Co si máme pod tím představit?

Je skutečně třeba chránit kůži, ale opalování je součástí přirozené ochrany. Melanin je zároveň filtr UV, antioxidant a ochránce DNA. Podporovat opalování malými dávkami slunečního záření, to vlastně znamená podílet se na ochraně pokožky v dlouhodobém horizontu. A to je ambicí naší technologie pro opaľovanie- Adaptasun. Kůže se chrání opalováním! A navíc, náš patent GCP přináší biologickou ochranu a zbytek přináší ochrana v podobě SPF.

Přes online diagnostiku se nám často ozývají dámy které mají již kolem 30 let, ale stále je trápí akné, mastná pleť, její pnutí. Jejich pokožka je dehydratovaná ... Co byste jim doporučili, jak mají změnit svou pleť, jak ji nastartovat?

Škála Intensive Propolis byla vyvinuta speciálně pro ozdravení mastné pokožky, s tendencí k tvorbě akné. Má vysokou koncentraci propolisu, jehož zdroj je přímo v úlu. Propolis je přirozené antiseptikum a neutralizuje bakteriální složku akné. Navíc má i uvolňující a uklidňující účinky, postupně zmírňuje zarudnutí kůže. Pro hrubší pokožku s komedony, je určena škála Active Repair, zjemňuje mikroreliéf a to díky Keratolytický kombinované akci kyseliny citronové a salicylové. Technologie Repair urychluje hojení menších nedokonalostí pleti.