Pigmentové skvrny? S kosmetikou Institut Esthederm jejich víme zredukovat až jejich úplně odstranit.

Pigmentové skvrny? S kosmetikou Institut Esthederm jejich víme zredukovat až jejich úplně odstranit.

Mnoho lidí trápí pigmentové skvrny, které během léta,, vědí při špatném ošetřování vystoupit na pokožku''. Proč se vlastně pigmentové skvrny objeví? A jak je můžeme udržet pod kontrolou jak i zredukovat i během slunečných dnů?

Pokud nadměrně vystavujeme kůži slunečnímu záření se špatnou ochranou, kožní buňky reagují zvýšenou tvorbou melaninu (pigmentu - tmavého barviva). Pokud je někde narušena jeho tvorba, dochází ke vzniku pigmentových skvrn, k tzv. hyperpigmentaci. Pigmentové skvrny však nejsou pouze důsledkem nadměrného opalování. Vznikají i při používání některých léků, které obsahují tetraciklíny či ciprofloxacin. Jejich tvorbu také ovlivňuje i hormonální změny během těhotenství, tak při užívání hormonální antikoncepce, kde je zvýšená tvorba estrogenu, což přispívá k větší aktivitě melanocytových buněk. Existuje však ještě možnost vzniku pigmentových skvrn při špatné látkové přeměně, např. při onemocněních jater a ledvin. Čili těch vlivů je několik.

Rozlišujeme přímou a nepřímou pigmentaci. Přímá pigmentace je důsledkem slunečního UV záření. UV záření působí přímo na melanocyty a aktivuje tvorbu melaninu, barviva.
Při nepřímé pigmentaci dochází v podstatě k samovolné tvorbě melaninu (keratinocyty sami produkují mediátory, které aktivují melanocyty a tvoří se melanin). V případě hyperpigmentace je rovnováha při přímé a nepřímé pigmentaci narušena. Už hyperpigmentované keratinocyty tvoří nadměrné množství mediátorů pigmentace. Tyto oblasti se potom opalují více (přímo i nepřímo), což zvyšuje nerovnoměrnost vzhledu pleti.
S kosmetikou Institut Esthederm dokážeme blokovat tak přímou i nepřímou pigmentaci. S pigmentovými skvrnami víme postupně pracovat až je úplně odstranit a to pomocí kosmetických ošetření jakož i správně zvolených produktů.


Péče o pleť s pigmentovými skvrnami během slunečných dní


Produkt, který doporučujeme používat během léta v případě problémů s pigmentovými skvrnami je Photo Reverse (SPF50). Photo Reverse nám pomáhá blokovat přímou i nepřímou pigmentaci, tedy pigmentové skvrny se při pobytu na slunci nezvýrazňují a zároveň svým složením pomáhá pleť, pigmentové skvrny postupně zesvětlíte. Je to první sluneční péči, která zesvětluje pokožku i při pobytu na slunci a zároveň pleť dokonale chrání před slunečními paprsky a negativními účinky slunečního záření... Pleť se při pobytu na slunci téměř neopálí, resp. opálí se pouze minimálně. Krém je třeba nanášet každé dvě hodiny, ideálně 20 minut před pobytem na slunci. Photo Reverse můžete používat během slunečných dnů jako denní krém. Jelikož sluníčko je dost intenzivně už i během jarních dní, doporučujeme ho používat jako denní krém už i během jara.


Je mnoho klientek které si chtějí sluníčko co nejvíce užívat a co nejvíce se opálit, i když trpí pigmentovými skvrnami. Pro klientky které se chtějí výrazněji opálit doporučujeme z naší sluneční řady Photo Regul (SPF30). Optimalizuje přímou pigmentaci a inhibuje nepřímou pigmentaci, která je charakteristická pro pigmentové skvrny, a redukuje tak jejich intenzitu. Dochází ke snížení intenzity pigmentových skvrn a stimuluje opálení na místech bez hyperpigmentace. Na začátku opalování samozřejmě pigmentuje jako první pigmentová skvrna, avšak po pár dnech dochází k blokování opálení pigmentové skvrny a zůstatek pokožky se rovnoměrně opálí a dochází k mírnému sjednocení. Photo Regul tedy optimalizuje opálení a redukuje viditelnost a kontrast pigmentových skvrn. Aplikujte na obličej, krk a dekolt 20 minut před pobytem na slunci. Opakujte každé 2 hodiny a po každém pobytu ve vodě.


Péče o pleť s pigmentovými skvrnami během podzimních a zimních dnů


Pigmentové skvrny víme vybělit i produkty z řady ESTHE WHITE, která je vhodná pro celoroční používání. Produkty z řady ESTHE WHITE obsahují lékořice, které působí protizánětlivě, glukosamin, vitamín C působí jako antioxidant, řeší zoxidovaný melanin. Obsahuje Lkarnoyin který krásně rožiaruje pokožku.Na lokálně pigmentové skvrny máme ESTHE WHITE cílený koncentrát, které obsahuje kyselinu citronovú.Táto kulička na lokální použití je vhodná pouze na noc a to kvůli vyššímu obsahu kyseliny citrónové. Pěna na čištění vůbec nevysušuje pokožku. Je vhodné ji používat i při odličování pokožky.


Co víme nabídnout klientkám v kosmetickém salonu když přijdou s pigmentovými skvrnami?

Už při základním čištění pokožky jemně sjednocujeme tón pokožky. Dále máme v nabídce kosmetické ošetření OXYPEELING, které je vhodné dělat v zimních měsících, kdy není sluníčko tak silné, protože při tomto ošetření používáme kyselinu salicilovú a kyselinu citronovou. Je to jemné zbrušování pokožky. Ošetření postupně zbrousit jizvičky po akné a při tomto zbrušování se odstraňují pigmentové škvrny.Tak jistě jako máme ESTHE WHITE radu, máme i ESTHE WHITE ošetření. Při tomto ošetření používáme kyselinu salicilovú a kyselinu citronovou. Proto je toto ošetření vhodné na zimu.